43+ verbluffende BYOD-statistieken en feiten om te weten in 2021

Wil je een reis terug in de geschiedenis maken? Twee decennia geleden, in 1999, werd Poetin president van Rusland, werd de euro een feit, kwam Star Wars: Episode I uit en hadden we mobiele telefoons met antennes.

Sommige dingen zijn in 20 jaar niet veranderd, maar we hebben in ieder geval geen antennes meer die uit onze zakken steken.

Vandaag gaan we het hebben over hoe onze antenneloze, slimme, touchscreen, AI-aangedreven apparaten ons werkleven beïnvloeden.

Gebruiken we liever onze eigen technologie voor het werk, of niet?

We kijken naar een aantal BYOD-statistieken om daar achter te komen.

Wat?

BYOD staat voor Bring-Your-Own Device. Zoals de naam al doet vermoeden, is het de trend die werknemers in staat stelt werk te doen op hun eigen pc's en smartphones.

Hier is een voorbeeld van wat ons te wachten staat:

  • 67% van de werknemers gebruikt persoonlijke apparaten op het werk.
  • BYOD genereert elk jaar 350 dollar aan waarde per werknemer.
  • Een BYOD-dragende werknemer werkt twee uur extra.
  • 87% van de bedrijven is afhankelijk van het vermogen van hun werknemers om mobiele zakelijke apps te openen vanaf hun smartphone.
  • 69% van de IT-besluitvormers in de VS vindt BYOD een goede zaak.
  • De BYOD-markt zal in 2022 naar verwachting een omvang van € 366,95 miljard hebben bereikt.
  • 59% van de organisaties neemt BYOD over.

Het acroniem BYOD staat voor een trend die de werkcultuur voorgoed heeft veranderd. De mogelijkheid om je eigen apparaten te gebruiken om je werk uit te voeren, bleek dramatische gevolgen te hebben.

Ten eerste ben je al vertrouwd met je apparaat. Je hoeft je niet aan te passen aan een andere (waarschijnlijk oudere) technologie, mogelijk een ander OS, enzovoort.

Bovendien is het eenvoudiger - je hoeft niet met verschillende apparaten rond te lopen. U kunt uw persoonlijke en professionele leven op die manier gemakkelijker in evenwicht brengen.

Als u de voordelen van BYOD nog niet inziet, bent u nu misschien sceptisch. We zullen later zien of u daar reden toe hebt.

Het is niet voor iedereen de beste optie, en het leidt onvermijdelijk tot een gepolariseerd debat. Maar is het goed voor u? Of voor uw bedrijf?

We kijken zo meteen naar wat cijfers om te zien welke invloed BYOD heeft op bedrijven en werknemers wereldwijd. We kijken ook naar de economische dimensies van BYOD.

Laten we nu een duik nemen in de zee van cijfers.

Ongelooflijke "Bring Your Own Device" statistieken


Wist u dat:

1. Bedrijven winnen 240 werkuren per jaar extra van werknemers door mobiel werken.

(Bron: Fliplet)

Dit is het equivalent van 5114 euro extra werk per werknemer. Of ongeveer zes extra werkweken.

BYOD lijkt een goede deal voor bedrijven.

2. 61% van de organisaties verwacht dat werknemers op afstand bereikbaar zijn, zelfs als ze geen bedrijfstelefoon ter beschikking stellen.

(Bron: Samsung)

In deze gevallen hebt u geen andere keuze dan uw persoonlijke apparaat voor werkdoeleinden te gebruiken. Gelukkig kunt u, als het bedrijf software gebruikt om werknemers te monitoren, de factureerbare uren eenvoudig toevoegen.

3. 78,48% van de organisaties in de EU heeft sinds 2018 een BYOD activiteit

(Bron: Frost & Sullivan)

De BYOD-trends laten de afgelopen acht jaar een constante stijging zien. In 2011 lag het percentage organisaties met BYOD-activiteiten zelfs op 63%.

4. Bij 36% van de bedrijven gebruikt minstens de helft van de werknemers zijn persoonlijke smartphone voor het werk.

(Bron: Syntonic)

29% van de bedrijven heeft tussen een kwart en de helft van hun werknemers die hun smartphone voor het werk gebruiken. Vraag je je af of er bedrijven zijn die al hun personeel hun eigen smartphone laten gebruiken? Ja, dat doen ze. Zij vertegenwoordigen 4% van de ondervraagden in het onderzoek.

5. 67% van de mensen gebruikt zijn eigen apparaten op het werk.

(Bron: CBS News)

Volgens Microsoft gebruiken, ongeacht het officiële "bring your own device" beleid van het kantoor, twee van de drie werknemers hun apparaten op het werk. Zelfs als het verboden is, gebruiken sommige mensen hun apparaten toch, op de een of andere manier.

6. In 2020 waren er 10 miljard persoonlijke mobiele apparaten in gebruik.

(Bron: eVantage Technology)

Alleen al op basis van dit aantal kunnen we een idee krijgen van wat er gebeurt met BYOD. Sommigen van ons gebruiken zeker meer dan één persoonlijk apparaat voor het werk.

7. De BYOD-markt zal in 2022 een waarde bereiken van 366,95 miljard dollar.

(Bron: Global Market Insights)

Uit de BYOD-statistieken blijkt dat het marktaandeel in 2014 op 94,15 miljard dollar lag. Volgens deze en andere statistieken zit BYOD voortdurend in de lift. Zelfs Chuck Norris kan het niet tegenhouden.

8. De smartphone is het favoriete apparaat van BYOD-werknemers.

(Bron: Cisco)

Duh. Ja, dit was al duidelijk. Wat u waarschijnlijk niet weet, is dat BYOD-werknemers gemiddeld 1,7 apparaten voor hun werk bezitten en ongeveer € 965 uit hun eigen zak uitgeven.

Deze statistieken vertellen ons iets heel eenvoudigs. BYOD is GROOT. En het is duidelijk dat het een blijvertje is.

Laten we eens kijken wat er vandaag de dag gebeurt met BYOD.


BYOD-statistieken voor 2021 die er echt toe doen

9. BYOD kwam in 60% van de Britse bedrijven terug.

(Bron: Statista)

In het Verenigd Koninkrijk kwam BYOD bij 60% van het totale aantal bedrijven voor bij financiële instellingen of verzekeringsmaatschappijen.

10. 69% van de IT-besluitvormers in de VS is van mening dat BYOD een goede zaak is.

(Bron: Cisco)

In sommige landen loopt dit percentage op tot 88. IT-leiders beschouwen BYOD als een positieve stap voor hun organisatie.

11. 95% van de organisaties staat op de een of andere manier persoonlijke apparaten toe op de werkplek.

(Bron: Cisco)

De andere 5% zijn waarschijnlijk high-security georiënteerd.

Hoewel niet alle bedrijven BYOD gebruiken, dan nog:

12. 87% van de bedrijven is tot op zekere hoogte afhankelijk van de mogelijkheid van hun werknemers om vanaf hun persoonlijke smartphone toegang te krijgen tot mobiele bedrijfsapps.

(Bron: Syntonic)

De bedrijfsgrootte heeft geen invloed op de afhankelijkheid van de organisatie van mobiele bedrijfsapps.

44% van de bedrijven met meer dan 1.000 werknemers is sterk afhankelijk, terwijl dit aantal bij bedrijven met minder dan 1.000 werknemers op 41% ligt. En hoeveel apps denk je dat hun werknemers gebruiken?

13. Werknemers gebruiken gemiddeld 5,2 mobiele zakelijke apps per dag.

(Bron: Syntonic)

Meer dan een derde (32%) van de ondervraagden gebruikt dagelijks minstens zes mobiele apps en 11% gebruikt er meer dan 10. Stel je voor - meer dan de helft van het scherm van een smartphone gevuld met apps, gerelateerd aan je werk.

Uit BYOD-statistieken blijkt dat niet alleen werknemers deze apps gebruiken:

14. Meer dan de helft (51%) van de organisaties levert apps aan ten minste één andere partij.

(Bron: Apperian)

De extended enterprise omvat ook uurloners, ingehuurde medewerkers, dealernetwerken of zakenpartners.

15. E-mail, agenda en contactbeheer zijn de populairste soorten mobiele apps die worden ingeschakeld op BYOD - 84%.

(Bron: Crowd Research)

Bijna elke werknemer die zijn apparaat voor het werk gebruikt, controleert zijn e-mail, afspraken en contactpersonen. 45% van de werknemers gebruikt het voor toegang tot documenten/bewerking, en 43% - voor toegang tot SharePoint/intranet.

Bijna alle bedrijven die toestaan dat je je eigen apparaat meeneemt naar het werk zijn het over één ding eens:

16. 96% van de bedrijven met BYOD zegt dat het aantal persoonlijke apparaten dat verbinding maakt met bedrijfsnetwerken, toeneemt.

(Bron: Dimensional Research)

Nou, de reden hiervoor is vrij eenvoudig. In de eerste plaats gaan werknemers hun smartphones gebruiken voor werkgerelateerde taken. Vervolgens besluiten ze voor sommige taken tablets of laptops te gebruiken. Naarmate de tijd verstrijkt, krijgen ze steeds meer gedaan met hun eigen apparaten als dat is toegestaan.

Nu we enige basiskennis van de situatie hebben, gaan we wat dieper graven. Meer precies - laten we eens kijken naar het psychologische effect van BYOD op werknemers en of het hun productiviteit en geluk verbetert.

17. Minder dan 47 miljoen sites in de Verenigde Staten hebben SSL. 

(Bron: Thinscale)

Secure Socket Layer (SSL) is van vitaal belang als het gaat om het beveiligen van browser-servertransacties. In een land met ongeveer 1,8 miljard websites hebben er minder dan 47 miljoen SSL, wat een aanzienlijk risico inhoudt voor hun gegevens. Daarom moeten bedrijven hun inspanningen op dit gebied opvoeren met het oog op de veiligheid. 

BYOD op het werk - is dat goed voor werkgevers en werknemers?

Daar lijkt het wel op, en de volgende statistieken hebben de cijfers om het te bewijzen.

Maar voor we zien hoe, laten we duidelijk maken waarom deze statistieken belangrijk zijn:

18. Slechts 17% van alle bedrijven stelt mobiele apparaten ter beschikking aan werknemers.

(Bron: Samsung)

Dan blijft er maar liefst 83% van alle bedrijven over waar BYOD een haalbare optie is. Op sommige plaatsen, vooral bij startende bedrijven, is BYOD een must.

Nu u dit weet, en we al weten wat het "bring your own device"-beleid inhoudt, kunnen we de voordelen ervan voor zowel werknemers als bedrijven inzien:

19. Smartphones verhogen de productiviteit met 34%.

(Bron: Samsung Insights)

De productiviteitsstijging is het meest zichtbaar bij middelgrote organisaties. Laten we eerlijk zijn - 34% is veel. Het verhoogt het vertrouwen van werknemers. Ook CEO's worden er gelukkiger van. Een klassieke win-win situatie.  

20. Een BYOD-werknemer werkt elke dag twee uur extra.

(Bron: ITProPortal)

Deze werknemers versturen ook 20 e-mails meer per dag. Ongeveer 30% van de werknemers controleert zijn of haar werkmail voor het officiële begin van de werkdag - tussen 6.00 en 7.00 uur. Een van de voordelen van het BYOD-programma is dat er geen tijd verloren gaat om het apparaat te "leren kennen".

21. 61% van de werkgevers zegt dat verbeterde mobiliteit de belangrijkste drijfveer is voor BYOD.

(Bron: Crowd Research)

De grotere tevredenheid van werknemers komt op de tweede plaats met 56%, gevolgd door een hogere productiviteit met 55%. Hoewel we misschien denken dat alle bedrijven geïnteresseerd zijn in geld verdienen/ besparen, is de top drie van redenen voor BYOD-implementatie gerelateerd aan de voordelen voor werknemers. Slechts 47% beschouwt lagere kosten als het belangrijkste voordeel van het programma.

Door op je eigen apparaat te werken, hoef je niet de hele dag op kantoor vast te zitten, wat de algehele tevredenheid van de werknemers ten goede komt. Dit is nog een voorbeeld van hoe BYOD de productiviteit verhoogt.

22. 69% van de millennials is van mening dat regelmatige aanwezigheid op kantoor overbodig is.

(Bron: Cloudbusiness)

Millennials vertegenwoordigen 50% van de beroepsbevolking in 2021. Hun mening moet er dus toe doen. 74% van hen wil flexibele werktijden. En er zijn tal van time management apps die hun productiviteit kunnen meten en zelfs stimuleren. Tegenwoordig is het geen probleem meer om een werkgerelateerde e-mail te versturen of een groot aantal andere klussen te doen in een park, in plaats van een kantoor.

23. Werknemers die 60% tot 80% van de tijd op afstand werken, boeken meer vooruitgang in hun werkdag.

(Bron: Gallup)

37% van de beroepsbevolking zou van baan veranderen als dezelfde functie beschikbaar was met de mogelijkheid om ten minste een deel van de tijd te werken waar ze willen.

We kennen al het percentage bedrijven dat apparaten aan hun werknemers geeft. Het ligt dan ook voor de hand dat deze werknemers waarschijnlijk meedoen aan de BYOD-beweging. Zowel werkgevers als werknemers waarderen de mogelijkheid om buiten kantoor vanaf je apparaat te werken.

24. 53% van de bedrijven zegt dat mobiliteit bedrijfsprocessen en productiviteit verbetert.

(Bron: Apperian)

En dit zijn nog maar de primaire voordelen. Bedrijven gebruiken aangepaste apps om tijd te besparen en het werk van werknemers aangenamer te maken. Uit het onderzoek blijkt dat custom apps 7,5 uur per werknemer per week besparen.

Uit deze statistieken blijkt duidelijk dat bedrijven en werknemers BYOD over het algemeen als een goede zaak beschouwen. Maar hoeveel van hen hebben er beleid voor? Of gebeurt het ongeregeld? We staan op het punt dat uit te vinden.

25. Meer dan 80% van de bedrijven moedigt de BYOD-trend aan.

(Bron: Mordor Intelligence)

COVID-19 heeft BYOD gekatapulteerd tot een normale werkmodus in de meeste bedrijven in 2021. Nu zoekgiganten als Google hun werknemers weer naar kantoor beginnen te halen, is het logischer om de trend te omarmen.

Elk personeelslid kan zijn eigen apparaat meenemen in plaats van het te delen, zodat infecties op de werkplek tot een minimum worden beperkt. 

Het goede nieuws is dat meer dan ¾ van de organisaties over de hele wereld al aan boord is, volgens de BOYD-statistieken voor 2021.

Heeft u een "Bring Your Own Device" beleid?

26. 39% van de bedrijven heeft een formeel BYOD-beleid.

(Bron: Trustlook)

Oké, 61% van de bedrijven heeft dus geen precieze regelgeving voor BYOD. Het ontbreken van beleid brengt een beveiligingsrisico met zich mee voor bedrijven.

27. Bij 69% van de organisaties is de IT-afdeling verantwoordelijk voor het BYOD-beleid.

(Bron: Crowd Research)

Hoewel het discutabel is wie het BYOD-beleid in een bedrijf moet opstellen, voert de IT-afdeling de lijst aan als een belangrijke factor. Het beveiligingsteam staat op de tweede plaats als het gaat om het afhandelen van deze kwesties bij alle bedrijven.

Het is interessant om te zien dat bijna de helft van alle werknemers hun apparaten naar eigen goeddunken gebruiken.

28. Meer dan 50% van de werknemers heeft geen instructies ontvangen voor BYOD op de werkplek.

(Bron: Trustlook)

Vertrouwen op de technische kennis van mensen is een tweesnijdend zwaard. Ondanks de verbeterde productiviteit en andere positieve effecten kan het gebruik van een persoonlijk apparaat voor een werkgerelateerde taak zonder instructies een veiligheidsrisico vormen.

Een dergelijk beleid is een goede zaak. Het geluk van de werknemers ook. Maar er is nog een reden om BYOD in te voeren.

BYOD - Bring Your Own Dollars

Wist je dat je door je werkmail op je smartphone te checken deel uitmaakt van een hele nieuwe industrie? Ik denk dat je dat niet wist. Ik denk daar ook niet aan. Maar sommige mensen kan het schelen, en ze geven ons deze fantastische "bring your own device" statistieken:

29. De BYOD- en bedrijfsmobiliteitsmarkt zal in 2021 naar verwachting 73,30 miljard dollar bedragen.

(Bron: Markets and Markets)

Van slechts 35,10 miljard dollar in 2016, heeft deze markt de afgelopen jaren een indrukwekkende groei laten zien. Het gemiddelde samengestelde jaarlijkse groeipercentage (CAGR) bedraagt 15,87%. Niet veel sectoren kunnen bogen op dergelijke cijfers.

Deze statistiek is mind-blowing! Als u zich afvraagt wat de gemiddelde extra winst is die een mobiele medewerker genereert:

30. BYOD genereert jaarlijks gemiddeld 350 dollar aan waarde per mobiele medewerker.

(Bron: Cisco)

BYOD helpt bedrijven een geschat voordeel van €300-€1300 per jaar te vergaren van de gemiddelde werknemer. Ongetwijfeld zullen steeds meer bedrijven proberen om het op de een of andere manier te implementeren. Op die manier hebben bedrijven een gelukkiger personeelsbestand en verdienen ze meer geld. Klinkt als een win-win situatie.

Natuurlijk betalen niet alle werknemers voor alles als het gaat om het gebruik van persoonlijke apparaten voor het werk.

31. 69% van de bedrijven vergoedt hun werknemers voor het werkgerelateerde gebruik van hun smartphone.

(Bron: Syntonic)

Zoals je je misschien kunt voorstellen, betalen kleinere bedrijven minder dan grote bedrijven. De gemiddelde maandelijkse vergoeding voor bedrijven met minder dan 500 werknemers is €55,45. Ondertussen betalen grote bedrijven met meer dan 10.000 werknemers gemiddeld €80,20 uit.

Maar hoe beheert u al die apparaten?

Laten we eens iets zeggen over MDM in de BYOD-wereld.

Wat is MDM?

MDM staat voor Mobile-Device-Management. Het is een combinatie van apps, bedrijfsbeleid (als dat er is) en certificaten. Het maakt het beheer van apparaten van eindgebruikers eenvoudig en effectief. Een onderneming heeft meestal zo veel apparaten dat ze MDM nodig heeft om de inkomende gegevens te beheren.

Vooral bedrijven met een BYOD-beleid hebben baat bij een effectieve MDM-oplossing.

32. De MDM-markt zal in 2023 7,96 miljard dollar bedragen.

(Bron: Businesswire)

Samen met BYOD zal de markt voor Mobile-Device-Management naar verwachting in bijna hetzelfde tempo groeien. De CAGR zal naar verwachting ongeveer 23% bedragen.

Goed, we hebben dus gekeken naar de BYOD-vergoeding en de bijbehorende markt. Er is nog één vraag die nog niet is beantwoord. Namelijk, hoeveel geld zouden bedrijven besparen als ze zouden kiezen voor BYOD in plaats van EPD (Employer-provided device)?

33. Bedrijven kunnen tot 11% besparen door over te stappen van EPD naar BYOD.

(Bron: Samsung Insights)

Volgens Samsung geven EPD-bedrijven elke twee jaar 1.415 dollar per werknemer uit. Dit bedrag omvat een telefoon, connectiviteitskosten, software en beheer. BYOD-bedrijven betalen daarentegen € 1.266 aan vergoedingen (stipendia), software en beheer. Het verschil is bijna 11%.

Uit BYOD-statistieken blijkt ook dat steeds meer bedrijven geïntrigeerd zijn door de overstap en de voordelen die het kan opleveren:

34. 59% van de organisaties maakt gebruik van BYOD.

(Bron: Tech Pro Research)

En nog eens 13% is van plan om het te implementeren. Het gaat natuurlijk niet alleen om het geld. Toch is een besparing van zo'n 1.000 dollar per werknemer wel iets om over na te denken.

Wil je weten hoeveel geld we uitgeven aan onze BYOD-apparaten?

35. De BYOD-markt zal tussen 2021 en 2025 een samengestelde jaarlijkse groei van 15% kennen.

(Bron: Mordor Intelligence)

Tussen de voorspellingsperiode van 2021-2026 zal de BYOD CARG met 15% groeien. De implementatie van 4G- en 5G-netwerken door economieën wereldwijd zal de belangrijkste drijfveer voor de ontwikkeling zijn. Een andere belangrijke factor zal de toenemende vraag naar smartphones zijn. 

36. De gemiddelde BYOD-werknemer besteedt 965 dollar aan zijn apparaat.

(Bron: Cisco)

Dit is het bedrag dat we betalen voor onze BYOD-technologie. Voor bedrijven die hun werknemers geen stipendium geven, komt deze uitgave volledig voor rekening van de werknemer. Ook hoeven bedrijven hun apparaten niet te upgraden, omdat werknemers zelf wel nieuwere modellen kopen als ze niet tevreden zijn met hun huidige model.

Goed, tot zover de positieve aspecten van BYOD. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. De schaduwzijde van BYOD is dat er een aantal echte beveiligingsrisico's kleven aan het gebruik van eigen apparaten door werknemers voor het werk.

Uitdagingen voor het adoptie van BYOD

37. 39% van de bedrijven noemt zorgen over de beveiliging als belangrijkste belemmering voor de invoering van BYOD.

(Bron: Crowd Research)

BYOD-gebruik brengt bepaalde risico's met zich mee: cyberaanvallen, gestolen/verloren apparaten en onbeschermde openbare Wi-Fi-netwerken zijn maar een paar van de redenen waarom BYOD niet wordt gebruikt. Wat het management betreft: slechts 3% is tegen deze praktijk.

38. Slechts 14% van de bedrijven heeft een voorkeursapp voor mobiele beveiliging voor hun werknemers.

(Bron: Trustlook)

Blijkbaar geeft niet elk bedrijf zo veel om zijn veiligheid. Stel je voor.

Het kan ook zijn dat bedrijven zich er niet van bewust zijn dat bijna iedereen een e-mail kan versturen via zijn telefoon. Maar een BYOD-beveiligingsapp is iets waar niet zo veel werknemers zich veel van aantrekken of van weten.

Wat de beveiliging van BYOD betreft, wilt u weten wat voor de meeste bedrijven de belangrijkste zorg is?

39. 72% van de bedrijven noemt het lekken/verliezen van gegevens als het belangrijkste beveiligingsprobleem voor BYOD.

(Bron: Crowd Research)

56% van de bedrijven maakt zich zorgen over onbevoegde toegang tot bedrijfsgegevens.

54% is bang dat werknemers onveilige apps of inhoud downloaden.

Natuurlijk merken bedrijven ook op dat gestolen of verloren apparaten een probleem kunnen zijn.

40. IT-diefstal op kantoor ligt op 23%.

(Bron: Kensington)

En 34% van de dieven zijn werknemers.

Als u een werkgever bent, moet u hier misschien even over nadenken. En misschien hebt u een netwerkbewakingsoplossing nodig om de risico's te beperken. 

Deze diefstallen staan bijna even hoog als die van auto's en vervoer (25%).

Dus hoe kunnen bedrijven hun BYOD-beveiliging waarborgen? Wat is de meest gebruikte BYOD-software voor gegevensbeveiliging?

41. 56% van de BYOD-bedrijven gebruikt remote wipe en MDM om de beveiliging aan te pakken.

(Bron: Bitglass)

50% gebruikt apparaatversleuteling, terwijl 46% antivirus- of anti-malware-apps gebruikt. 9% van de organisaties weet niet hoe of geeft er niet om zich te beschermen.

Goed.  Laten we nu eens kijken naar enkele verhalen die de problemen met BYOD illustreren.

Wanneer BYOD averechts werkt

42. Een gestolen laptop was de oorzaak van een boete van 1,5 miljoen dollar.

(Bron: Liveconsulting)

Dit is een van de meest opmerkelijke incidenten tot nu toe. Het laat de nadelen zien van het invoeren van een "bring your own device"-beleid.

In 2012 werd de persoonlijke laptop van een arts gestolen. Het probleem was dat alle persoonlijke gegevens van zijn patiënten op de harde schijf stonden. Toen het nieuws zich verspreidde, werd de Massachusetts Eye and Ear Associates, Inc. (het bedrijf waar de arts voor werkte) een enorme boete betalen.

Er is ook een min of meer grappig verhaal, zonder dergelijke repercussies.

43. CEO verliest vakantiefoto's door een beveiligingslek.

(Bron: Arnnet)

Tijdens een vakantie wilde de dochter van CEO Peter Bauer zijn smartphone gebruiken. Toen ze vijf keer achter elkaar de verkeerde pincode intoetste, verwijderde de vooraf geïnstalleerde remote wipe zijn foto's van de vakantie.

Het grappige is dat de CEO heeft geholpen dit "bring your own device"-beleid in het bedrijf in te voeren. Soms kan BYOD terug bijten.

Er is nog een interessant feit dat ik voor het laatst bewaard heb:

Conclusie

Goed mensen, als er niets anders is, weten we nu tenminste wat "bring your own device" is. Hoewel het veel voordelen heeft, kan het ook een gevaar voor de veiligheid zijn.

Ik ben een BYOD werknemer, althans af en toe en het werkt prima voor mij. Natuurlijk zijn er mensen die een dikke grens willen trekken tussen privé en werk, en dat is ook heel begrijpelijk.

Of je het nu leuk vindt of niet, BYOD wordt steeds populairder, en het lijkt op dit moment niet meer te stoppen. Dus blijf op de hoogte. We zullen dit artikel bijwerken zodra er in de komende jaren genoeg nieuwe BYOD-statistieken verschijnen.

Hulp nodig?

Het gebruik van mobiele technologie is vaak een nieuw gebied voor IT-teams en het vinden van het juiste apparaat, de juiste prijs en de juiste functies die aansluiten bij jouw behoeften kan moeilijk zijn.

Scolutions kan je hierbij helpen. Onze oplossingsarchitecten kunnen je behoeften en bedrijfsdoelen bestuderen om samen met jou een op maat gemaakt mobiliteitsprogramma te ontwerpen dat je naar waar je wilt gaan kan helpen.