6 dingen die MSP's moeten overwegen bij een MDM-leverancier

Bedrijven wereldwijd zijn verschillende strategieën aan het maken om alle mobiele apparaten te beheren. IT professionals binnen veel organisaties besteden verschillende IT diensten uit om hun werklast te verminderen. Voor MSP’s (Managed Service Providers) en resellers ligt de focus op het opbouwen van sterke en langdurige relaties met hun klanten om hier maandelijkse terugkomende inkomsten en sales marges te vergroten. Om dit te behalen partneren MSP’s, IT en Telecom dienstverleners met Mobile Device Management (MDM) aanbieders. MDM systemen geven bedrijven zicht over hun hele vloot aan mobiele apparaten en zorgt ervoor dat ze deze veilig en beheerd kunnen houden. Aangezien mobiele apparaten volledig opgenomen worden in het bedrijfsleven is het belangrijk dat MSP’s, IT en Telecom dienstverleners de juiste MDM aanbieder kiezen.


MSP’s, IT en Telecom dienstverleners geven de voorkeur aan MDM oplossingen die een uitgebreide reeks functies bieden met centrale mogelijkheden voor beheer op afstand, die gebruikt kunnen worden voor een grote vloot van toestellen. Er zijn vandaag echter talloze MDM aanbieders op de markt, dus is het belangrijk dat MSP's en resellers bij de evaluatie van MDM aanbieders naar bepaalde belangrijke kenmerken zoeken.


Complete oplossing

Het is belangrijk om een leverancier te zoeken die een feature-rijke en uitgebreide oplossing voor het beheer van mobiele apparaten biedt. De MDM oplossing moet mogelijkheden bieden voor het beheer van apparaten over verschillende besturingssystemen, waaronder Android, iOS, macOS, en Windows.

De oplossing moet diverse gebruikssituaties kunnen ondersteunen, zoals het beheer van toestellen in bedrijfseigendom, BYOD systemen, robuuste/handheld toestellen en aangepaste toestellen die op Android OS draaien.


Lage total cost of ownership (TCO)

MDM oplossingen moeten effectieve functies kunnen bieden om de infrastructuur-, licentie- en beheerkosten voor organisaties te helpen optimaliseren. Zoek een MDM oplossing die een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt, waaronder een enkel gecentraliseerd dashboard dat een gevarieerde reeks toestellen kan beheren.


Simpele prijs

MDM-prijsplannen moeten eenvoudig zijn, zonder verborgen kosten. Partners moeten kunnen profiteren van een goed gestructureerd prijsplan dat geschikt is voor veel soorten organisaties, van bedrijven op startersniveau tot intermediaire ondernemingen.


Verkoop en technische ondersteuning

De MDM-provider moet door experts geleide, gratis technische trainingssessies aanbieden om partners vertrouwd te maken met de hulpprogramma's en functies van de oplossing. Zoek ook naar een leverancier die training geeft aan uw verkoopteam om de bedrijfsgroei effectief te versnellen. Bovendien zou een ideale MDM-oplossing uitgebreide voordelen moeten bevatten, zoals pre-sales advies van implementatie-experts om te helpen bij het ontwikkelen van MDM-implementatie- en migratieplannen voor diverse bedrijfsspecifieke gebruiksscenario's.


Marketing

De MDM aanbieder zou marketing materiaal beschikbaar moeten hebben. Hiermee kunnen klanten direct met de marketing richting hun klanten beginnen met materiaal dat hier speciaal voor is gemaakt.


Productiviteitsondersteuning
van het IT

MDM-oplossingen moeten uitgebreide functies hebben die zijn ontworpen om de werklast van IT-beheerders en IT-teams te verlichten. Functies zoals taakautomatisering en geplande rapporten maken het bijvoorbeeld mogelijk terugkerende IT-taken te automatiseren zonder complexe codering en scripting.


Afsluitende gedachten

Het kiezen van de juiste MDM-provider (Mobile Device Management) is een cruciale stap in het evaluatietraject van leveranciers. MDM-oplossingen zoals Scolutions bieden mogelijkheden voor apparaat- en eindpuntbeheer voor het beheren van apparaten die eigendom zijn van bedrijven en werknemers met diverse besturingssystemen en eigendom modellen.

Door samen te werken met Scolutions kunnen MSP's en resellers marktklare schaalbare oplossingen aanbieden, waardoor het hun favoriete keuze is onder MDM-oplossingen.

Hulp nodig?

Het gebruik van mobiele technologie is vaak een nieuw gebied voor IT-teams en het vinden van het juiste apparaat, de juiste prijs en de juiste functies die aansluiten bij jouw behoeften kan moeilijk zijn.

Scolutions kan je hierbij helpen. Onze oplossingsarchitecten kunnen je behoeften en bedrijfsdoelen bestuderen om samen met jou een op maat gemaakt mobiliteitsprogramma te ontwerpen dat je naar waar je wilt gaan kan helpen.