Apple Business Manager Update 25-10-2021

Apple past op 25 oktober 2021 de terms and conditions aan voor Apple Business Manager. Maakt jouw organisatie gebruik van ABM? Dan dien je deze te accepteren. Zolang dat niet gedaan is, kun je geen nieuwe devices toevoegen.

Wanneer een nieuwe OS-versie wordt uitgebracht, werkt Apple soms de licentieovereenkomst voor macOS-, iOS- of tvOS-software bij. 

Wanneer een softwarelicentieovereenkomst wordt bijgewerkt, moet een Apple School Manager-beheerder of Apple Business Manager-beheerder inloggen op de website van het programma om de bijgewerkte voorwaarden te lezen en te accepteren.

Beheerders

De persoon die de eerste inschrijving voor het programma voltooit, accepteert ook de volgende voorwaarden namens de organisatie die wordt ingeschreven:

  • Apple School Manager Overeenkomst of Apple Business Manager Overeenkomst.
  • MacOS Softwarelicentieovereenkomst
  • iOS Softwarelicentieovereenkomst
  • tvOS Softwarelicentieovereenkomst


Na voltooiing van de inschrijving wordt deze persoon de beheerder in Apple School Manager of Apple Business Manager. In Apple School Manager of Apple Business Manager kan deze persoon ook tot vier anderen als beheerder aanwijzen.

Bijgewerkte overeenkomsten accepteren

Nadat Apple een van deze overeenkomsten heeft bijgewerkt, moet een van de beheerders van de Apple School Manager of Apple Business Manager inloggen op de website van het programma om de nieuwe overeenkomsten te accepteren.

Als u de overeenkomsten niet accepteert

Dit heeft geen consequenties voor apparaten die zijn toegewezen aan een MDM-server (Mobile Device Management) in Apple School Manager of Apple Business Manager. Zelfs als u alle inhoud en instellingen op een apparaat wist, blijft het apparaat toegewezen aan dezelfde MDM-server en worden dezelfde instellingen toegepast tijdens de configuratie.

De volgende voorwaarden zijn echter van toepassing tot de nieuwe overeenkomsten worden geaccepteerd:

  • Docenten en beheerders van Apple School Manager kunnen wachtwoorden van gebruikers opnieuw instellen en inloggegevens verzenden of afdrukken, maar andere functies van de site zijn uitgeschakeld.
  • Beheerders van Apple Business Manager kunnen wachtwoorden van gebruikers opnieuw instellen en inloggegevens verzenden of afdrukken, maar andere functies van de site zijn uitgeschakeld.
  • In Apple School Manager en Apple Business Manager kunt u geen nieuwe apparaten aan de MDM-server toewijzen, zelfs niet als u de optie hebt geselecteerd waarmee nieuwe aankopen automatisch aan een specifieke MDM-server worden toegewezen.
  • Op de MDM-server kan een foutbericht worden weergegeven zoals '403 T_C_NOT_SIGNED' wanneer verbinding wordt gemaakt met de MDM-servers van Apple.

Go Mobile-First

Wij helpen onze klanten bij het plannen, implementeren en beheren van hun mobiele apparaten. Ons doel is om een partnerschap met onze klanten te creëren op basis van vertrouwen en transparantie.