De techniek mag dan wel complex zijn, Mobile Device Management zelf zorgt voor het gemakkelijk en overzichtelijk beheren van alle mobiele apparaten van jouw organisatie. Dat gaat zelfs zo ver dat je apparaten waarvan je niet zeker weet of ze in vertrouwde handen zijn volledig onbruikbaar kunt maken.
Ontdek welke 10 voordelen Mobile Device Management (MDM) zo interessant maken.
Gehackt worden is de grootste nachtmerrie voor jouw organisatie. Gebruik van een onveilig wachtwoorden of erger, geen wachtwoord gebruiken, is een enorm risico. Via Mobile Device Management kun je op ieder apparaat het gebruik van een wachtwoord afdwingen. Nog beter: je kunt er ook beleidsinstellingen aan meegeven zoals:
Zo beveilig je jouw organisatie en voorkom je dat gebruikers beveiligingsinstellingen omzeilen. Met MDM dwing je af dat de beveiliging standaard is.
Beveiligen met wachtwoorden is een, apparatuur onbruikbaar maken is twee. Ook dat doe je met MDM. Bij verlies of diefstal blokkeert de beheerder de toegang tot de apparaten of wist (al dan niet deels) de gegevens op het apparaat. Zo voorkom je dat kritische bedrijfsgegevens op straat komen te liggen en je een boete riskeert vanwege een datalek.
Waar de IT-afdeling voorheen veel tijd kwijt was met het configureren van een (nieuw) apparaat, is dat met MDM een fluitje van een cent. Voor een nieuwe gebruiker of een nieuw toestel wordt alles niet meer handmatig geconfigureerd, binnen een paar klikken is een toestel klaar voor gebruik.
Dankzij MDM heb je grip op jouw complete vloot aan mobiele toestellen. Je stelt eenvoudig standaardconfiguratie in per type toestel, met push updates, apps, e-mail en documenten. Hiermee ligt de basis om per gebruiker het toestel te personaliseren. Dit zorgt voor perfecte beveiliging van bedrijfsdata, terwijl ze bereikbaar zijn wanneer het nodig is.
Wanneer een werknemer eigen apparaten wil gebruiken voor zakelijke doeleinden (het bring your own device-principe), maak je dat mogelijk met MDM.
Je richt apparaten zo in dat zakelijk en privégebruik volledig gescheiden zijn. Met een virtuele container is er een strikte scheiding van de apps, waarmee je ervoor zorgt dat privé-apps geen toegang hebben tot bedrijfsgegevens in bedrijfsapps.
Zo kan iedereen privétoestellen zonder risico zakelijk gebruiken.
Stel per bedrijfsapp een beveiligde verbinding via VPN (Virtual Private Network) in. Dankzij de beveiligde verbinding over de VPN kunnen de gegevens die zo verzonden en gerouteerd worden niet door kwaadwillenden worden onderschept. Je medewerkers werken zo altijd veilig, zonder zelf te hoeven nadenken over het gebruik van een VPN.
Als er íets gevoelig is voor hack pogingen, dan is het wel e-mail. Met MDM zorg je voor een makkelijke en veilige toegang tot de zakelijke
e-mail binnen jouw organisatie.
E-mail is veilig op alle niveaus:
Met MDM verklein je de risico’s op het hacken van e-mail en scherm je alles nog beter af waarmee je volledig AVG-compliant bent.
Voorkom een wildgroei aan apps en de installatie van potentieel schadelijke apps op de toestellen binnen je organisatie. Vanuit je eigen Corporate App Store kun je op een veilige manier apps aanbieden, uitrollen en beheren. Op deze manier installeert iedereen de juiste apps, zijn ze beveiligd en heb je als organisatie de volledige controle over het beheer van de apps.
Het gebruik van mobiele technologie is vaak een nieuw gebied voor IT-teams en het vinden van het juiste apparaat, de juiste prijs en de juiste functies die aansluiten bij jouw behoeften kan moeilijk zijn.
Scolutions kan je hierbij helpen. Onze oplossingsarchitecten kunnen je behoeften en bedrijfsdoelen bestuderen om samen met jou een op maat gemaakt mobiliteitsprogramma te ontwerpen dat je naar waar je wilt gaan kan helpen.