De role van wearable apparaten op de werkvloer

Hoe wearable apparaten de productiviteit en gezondheid vergroot.

Beter voor de gezondheid van werknemers

Een gezonde werknemer is productiever dan een ongezonde. Daarom helpt wearable technology organisaties bij het opbouwen van een gezonde werkcultuur, waardoor zowel de betrokkenheid van werknemers als hun productiviteit toeneemt. Door wearables te synchroniseren met digitale platforms kunnen zowel werkgevers als werknemers hun gezondheid evalueren, gezondheidsrisico's identificeren en gezondere keuzes maken op het gebied van voeding en levensstijl. De op wearables gebaseerde welzijnsprogramma's houden chronische ziekten onder controle door de activiteitenniveaus, bloeddruk, hartslag, enz. van werknemers bij te houden. Draagbare technologie is een belangrijk onderdeel geworden van elke welzijnsstrategie van bedrijven. Vooral voor grotere ondernemingen, waar wearable technologie kan helpen bij het vastleggen van belangrijke gegevens over werknemers, wat een impact heeft op de kosten voor gezondheidszorg en de kosten voor betrokkenheid een nieuwe definitie geeft.

Veiligheid van werknemers

In de veiligheidswereld kunnen wearables fungeren als slimme persoonlijke beschermingsmiddelen, brillen met heads-up displays en veiligheidshelmen met sensoren. Draagbare apparaten zijn toegepast voor nabijheidsbewaking en detectietoepassingen die kunnen helpen bij de veiligheid op de werkplek. De apparaten kunnen ook de gezondheid van een werknemer in kaart brengen, met name in organisaties die veel fysieke activiteit vereisen. Niet alleen kunnen ze helpen letsel te voorkomen voordat het gebeurt, maar ze kunnen werknemers ook bewust houden van hun gezondheid om de productiviteit te verhogen. Bijvoorbeeld: een smartwatch kan helpen om de zichtbaarheid te verbeteren en ongelukken te minimaliseren door middel van aangepaste waarschuwingen en realtime locatiebepaling.

Tevredenheid van werknemers verhogen

Gezonde en productieve werknemers zijn meer tevreden werknemers, dus als ze meer middelen krijgen om efficiënter te zijn in hun werk, stijgt hun tevredenheid. Werknemers die in gevoelige gebieden werken, kunnen met behulp van wearable devices in contact blijven en snel communiceren als zich problemen voordoen. Ook wanneer werknemers wearable devices gebruiken om fit en in vorm te blijven en om met elkaar samen te werken, verhoogt dit hun productiviteit en tevredenheid.


Uitdagingen

Wearables spelen een belangrijke rol bij het flexibeler en mobieler maken van bedrijven. Door wearables in te zetten kunnen organisaties hun bedrijfsvoering effectief optimaliseren, de communicatie versterken en de mobiliteit en productiviteit van werknemers vergroten. Het toenemende gebruik van wearables op de werkplek brengt echter ook problemen met zich mee op het gebied van gegevensbeveiliging. Draagbare apparaten hebben toegang tot een enorme hoeveelheid bedrijfs- en klantgegevens die in verkeerde handen kunnen vallen als ze niet goed worden beheerd of beveiligd.

Om het maximale uit deze apparaten te halen, moeten bedrijven daarom de beveiligings- en privacyproblemen aanpakken die wearables met zich meebrengen. Dit is waar enterprise mobility management oplossing in het spel komt. Een EMM-oplossing voor wearables maakt het mogelijk om mogelijke risico's van het gebruik van wearables in bedrijven te beheren en de veiligheid van elk apparaat te garanderen.

Hoe helpt een EMM-oplossing bij het beheren en beveiligen van draagbare apparaten?

Snelle inschrijvingen

Elk toestel handmatig registreren en beveiligen met bedrijfsbeleid en -configuraties kan tijdrovend zijn, maar met behulp van een EMM-oplossing kan de IT-beheerder meerdere toestellen in één keer registreren zonder elk toestel handmatig te implementeren. Het helpt om via een geautomatiseerd proces apparaten te laden met door het bedrijf goedgekeurde applicaties, configuraties en beleidsregels en stelt werknemers in staat om ze meteen te gebruiken.

apparaat monitoring

EMM-oplossing helpt bedrijven om real time de locatie van apparaten te controleren en apparaatgegevens op te vragen, waaronder locatiecoördinaten, batterijniveau, geheugenopslaginformatie, app-updates en meer.

Lockdown Mode

De beheerder kan draagbare apparaten vergrendelen tot één of meerdere goedgekeurde bedrijfstoepassingen, zodat werknemers zich kunnen concentreren op het beoogde doel van het apparaat en productief kunnen zijn. Met de lockdown-modus kunnen bedrijven de gebruikerstoegang tot randapparatuur en instellingen controleren en voorkomen dat werknemers de kioskmodus verlaten.

Rapporten en waarschuwingen

Met de EMM-oplossing kunnen ondernemingen een notificatiebeleid instellen en onmiddellijk waarschuwingen ontvangen over ongeoorloofd gebruik van het apparaat, batterijniveau, dataverbruik, locatiegebaseerde waarschuwingen, enz. Het EMM-platform biedt ook details over de compliance-status van alle aangesloten wearable apparaten in de vorm van uitgebreide apparaatrapporten.

Branding Ondersteuning

De kioskmodus kan worden aangepast met de gewenste achtergronden, zoals het bedrijfslogo, advertenties, waarden en meer. Het biedt een perfecte manier om bedrijfsapparatuur te brandmerken, creëert een aangepaste bedrijfservaring en biedt werknemers een gevoel van identiteit.

Samenvattend

Zakelijke wearables bevatten een enorme hoeveelheid bedrijfsgegevens waartoe werknemers toegang moeten hebben als ze niet op kantoor zijn. De vertrouwelijke bedrijfsgegevens kunnen echter in verkeerde handen vallen als een apparaat wordt gestolen of verloren gaat. Daarom is het implementeren van een enterprise mobility management (EMM) oplossing van vitaal belang voor elke organisatie die het gebruik van wearable devices op de werkplek overweegt. Een EMM-oplossing biedt meerdere beveiligingslagen voor wearables en de bedrijfsapplicaties en -gegevens op deze apparaten, zodat gevoelige bedrijfsinformatie niet in gevaar komt, zelfs niet als het apparaat wordt gestolen of verloren gaat.

Hulp nodig?

Het gebruik van mobiele technologie is vaak een nieuw gebied voor IT-teams en het vinden van het juiste apparaat, de juiste prijs en de juiste functies die aansluiten bij jouw behoeften kan moeilijk zijn.

Scolutions kan je hierbij helpen. Onze oplossingsarchitecten kunnen je behoeften en bedrijfsdoelen bestuderen om samen met jou een op maat gemaakt mobiliteitsprogramma te ontwerpen dat je naar waar je wilt gaan kan helpen.