Hoe een oplossingen voor MDM jouw klanten kan helpen bij het beheren van apparaten.

Door de pandemie zijn zelfs bedrijven die ooit tegen het concept van op afstand werkend personeel waren, nu gedwongen om werk op afstand te accepteren.

Hoewel een digitale werkplek een flexibelere gebruikerservaring biedt voor werknemers, brengt het zijn eigen uitdagingen met zich mee. Laten we eens kijken naar enkele van de uitdagingen waar organisaties met op afstand werkende werknemers mee te maken hebben en de tools die ze kunnen gebruiken om ze te overwinnen.

1 Problemen met applicatiebeheer

De belangrijkste voorwaarde voor elke werknemer is dat hij of zij toegang heeft tot de bedrijfsapplicaties die hij of zij nodig heeft om zijn of haar werk te kunnen doen. Het op afstand distribueren en installeren van de benodigde apps op het apparaat van elke werknemer en ervoor zorgen dat ze op de nieuwste versie draaien kan zowel tijdrovend als uitdagend zijn voor IT-beheerders.

Enterprise-applicaties kunnen, wanneer ze zonder te testen in de productieomgeving worden geïnstalleerd, problemen opleveren op het gebied van bruikbaarheid en functionaliteit, waardoor de productiviteit afneemt. Een ander probleem waar IT-beheerders mee te maken hebben, is dat eindgebruikers onbedoeld kwaadaardige apps installeren op apparaten, waardoor de gegevens van het bedrijf in gevaar komen.

2 Problemen met content beheer

Voor mobiele apparaten die voor bedrijfstaken worden gebruikt, moet bedrijfsgevoelige data veilig toegankelijk zijn. Het verspreiden van de documenten in bulk, het wijzigen ervan, het geven van toegang aan specifieke gebruikers en het voorkomen dat ze worden gedeeld met onbeheerde apparaten is een vervelend proces. bij Bring Your Own Device (BYOD) devices is het een groot probleem als persoonlijke apps toegang krijgen tot bedrijfsdocumenten of als ze documenten kunnen opslaan op cloud services van derden.

3 Problemen met email beheer

Wanneer werknemers verbinding maken met een Exchange server doormiddel van een onbeheerd apparaat, wordt de mailserver blootgesteld aan potentiële cyberbedreigingen. Bovendien kan het bekijken van e-mailbijlagen in niet-goedgekeurde apps leiden tot het lekken van gegevens.

4 Problemen met support

Als er een storing optreedt op deze apparaten of als apps niet goed werken, kan dit een kritieke taak belemmeren en de productiviteit negatief beïnvloeden als deze niet wordt opgelost. Het oplossen van problemen met de apparaten zonder dat deze fysiek toegankelijk zijn, kan een grote uitdaging zijn voor de beheerders.

Dus wat is de oplossing?

Een uitgebreide oplossing voor Mobile Device Management (MDM) kan organisaties helpen deze uitdagingen te overwinnen en de digitale werkplek efficiënter en veiliger te maken. Hieronder bekijken we enkele van de functies die u moet zoeken in een MDM-oplossing die kan helpen de eerder genoemde uitdagingen te beperken.

1 applicatiebeheer

Mobiel application management (MAM) is essentieel voor effectief MDM. Beheerders moeten in staat zijn om apps te testen voor de installatie, een stille installatie van apps in apparaten uit te voeren, de installatie van kwaadaardige apps te beperken en app-updates te automatiseren om ervoor te zorgen dat apparaten altijd de laatste of de voorkeursversie van de app draaien. In persoonlijke apparaten moeten bedrijfsapps en -gegevens worden gescheiden en in een veilige container worden geplaatst, gescheiden van de persoonlijke gegevens.

2 Content beheer

Het aanbieden van een veilige distributie in bulk van bedrijfsdocumenten en het verlenen van gebruikersspecifieke toegang tot deze documenten is een must. Beheerders kunnen oude documenten vervangen door nieuwe en ervoor zorgen dat ze automatisch worden bijgewerkt op de apparaten waarmee ze zijn verbonden. Documenten moeten alleen worden bekeken vanuit geautoriseerde apps, persoonlijke apps moeten de toegang tot bedrijfsdocumenten worden ontzegd en back-ups naar cloudservices van derden moeten worden beperkt.

3 Email beheer

Het aanbieden van voorwaardelijke toegang tot Exchange Server zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde apparaten toegang krijgen tot de e-mailserver. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat gebruikers alleen zakelijke e-mailbijlagen kunnen bekijken met een beveiligde documentviewer om datalekken te voorkomen.

4 Support

Functies zoals het op afstand bedienen van het apparaat van de eindgebruiker en realtime chatten met de eindgebruikers stellen beheerders in staat om problemen snel te begrijpen en de communicatie te verbeteren voor het efficiënt oplossen van problemen.

5 Beveiliging (Bonus)

Een goede MDM-oplossing biedt functies voor Mobile Security Management (MSM) om te helpen bij het maken en distribueren van beveiligingsbeleid volgens de standaarden van de organisatie naar alle apparaten.

Andere veiligheidskenmerken die beheerders moeten zoeken zijn onder andere:

  • Geautomatiseerde OS-updates om ervoor te zorgen dat apparaten altijd de nieuwste OS-versie draaien.
  • Een beveiligde VPN-verbinding voor wanneer medewerkers toegang moeten krijgen tot bedrijfsgevoelige informatie.
  • Reactieve maatregelen voor verloren of gestolen apparaten, zoals het lokaliseren van het apparaat, het vergrendelen en weergeven van een bericht op het scherm, of het wissen van gegevens om de bedrijfsinformatie op het apparaat te beveiligen als het apparaat niet kan worden teruggevonden.

Hulp nodig?

Het gebruik van mobiele technologie is vaak een nieuw gebied voor IT-teams en het vinden van het juiste apparaat, de juiste prijs en de juiste functies die aansluiten bij jouw behoeften kan moeilijk zijn.

Scolutions kan je hierbij helpen. Onze oplossingsarchitecten kunnen je behoeften en bedrijfsdoelen bestuderen om samen met jou een op maat gemaakt mobiliteitsprogramma te ontwerpen dat je naar waar je wilt gaan kan helpen.