Hoe Mobile Device Management jouw klanten tijd en geld bespaart

Mobile Device Management

Iedere uitgave overweeg je natuurlijk goed, dus is het de investering wel waard?

En hoe snel verdient jouw klant die investering terug? Het antwoord op die laatste vraag is voor iedere organisatie anders, omdat het per situatie verschilt.

Ontdek hieronder of MDM interessant is voor jou en of het zich terugverdient in zowel tijd als geld.

Gemakkelijk en
snel uit te rollen

Je IT-afdeling heeft genoeg omhanden. Het installeren en updaten van programma’s en apps op de verschillende apparaten in de organisatie van jouw klanten is een tijdrovende klus.

Met MDM bespaart je IT-afdeling veel tijd, omdat:

  • Er geen handmatige handelingen plaatsvinden;
  • Apparaten en toestellen vanuit de doos worden geconfigureerd
  • Telefoons niet in een uur, maar binnen enkele minuten geconfigureerd kunnen worden.

Een enorme tijdsbesparing dus. Mede doordat je niet afhankelijk bent van de beschikbaarheid van het toestel of apparaat.. Zodra de gebruiker inlogt op het apparaat en verbinding maakt met internet, wordt het werkprofiel ingeladen. Daarmee is het toestel klaar voor gebruik.

Verklein het productieve
urenverlies van medewerkers

Wanneer je medewerkers problemen hebben met hun apparaten, daalt hun productiviteit en effectiviteit enorm. Dankzij MDM verklein je deze kostenpost. Omdat het apparaat op afstand wordt beheerd hoeft de medewerker niet langs de IT-afdeling en is een probleem sneller opgelost. Zeker wanneer de medewerker elders aan het werk is en niet zomaar naar de zaak kan komen.

Zo verklein je niet alleen het verlies aan productieve uren, omdat een probleem snel is opgelost, het verhoogt de tevredenheid en motivatie van je medewerker. De frustratie die een niet (goed) werkend apparaat oplevert, is funest voor de productiviteit. Met snelle oplossing van de problemen voorkom je dit en die snelle oplossing is er dankzij MDM.

Verlaag de kosten op mobiele Data

Voor medewerkers is het heel aantrekkelijk om gebruik te maken van de databundel van de zaak. Vanwege privacy is het bijzonder lastig om te controleren of een medewerker de databundel voor de juiste doeleinden gebruikt. Wel kun je voorkomen dat de kosten de pan uit rijzen. Dank zij MDM kun je namelijk:

  • toegang tot specifieke apps zoals Netflix en andere streamingdiensten beperken
  • enkel datagebruik van specifieke, van tevoren goedgekeurde apps toestaan
  • installatie van apps beperken tot apps die van tevoren zijn goedgekeurd

Zo houd je het gebruik van de mobiele data onder controle zonder dat de privacy van de gebruiker in het geding komt.

Track & trace alle apparaten

Zo’n 10% van de mobiele telefoons raakt kwijt en nog eens 5% wordt gestolen. Locatietracking zit standaard in MDM en helpt sneller en succesvoller apparaten terug te vinden. Dit betekent:

  • Minder kosten voor de aanschaf van vervangende toestellen
  • Medewerkers sneller weer volledig functioneel
  • Besparen op tijd voor nieuwe installatie

Verlies en diefstal zijn niet te voorkomen, wel is de schade lager met locatietracking in MDM. Verloren en gestolen apparaten schakel je met MDM ook eenvoudig uit en wis je zelfs op afstand, waardoor ze onbruikbaar worden en niets meer waard zijn. Doorverkopen heeft dan geen enkele zin.

Je zult begrijpen waarom wij zo enthousiast zijn over Mobile Device Management. We kunnen je nog veel meer vertellen en daarbij alle details vertellen die voor jouw bedrijf belangrijk zijn. Dat doen we dan ook graag, maak vrijblijvend een afspraak om meer te weten te komen over MDM binnen jouw organisatie.

Hulp nodig?

Het gebruik van mobiele technologie is vaak een nieuw gebied voor IT-teams en het vinden van het juiste apparaat, de juiste prijs en de juiste functies die aansluiten bij jouw behoeften kan moeilijk zijn.

Scolutions kan je hierbij helpen. Onze oplossingsarchitecten kunnen je behoeften en bedrijfsdoelen bestuderen om samen met jou een op maat gemaakt mobiliteitsprogramma te ontwerpen dat je naar waar je wilt gaan kan helpen.