Alles wat je wilt weten over Mobile Device Management (MDM)

Wat is Mobile Device Management, wat kun je ermee en voor wie is het interessant? Dat lees je hier.

Alles wat je wilt weten over Mobile Device Management (MDM)
Abonneer op onze e-mailnieuwsbrief - Scolutions

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates.

Thanks for joining our newsletter.
Oops! Something went wrong.

We leven in een tijdperk waarin mobiele apparaten een cruciale rol spelen in het bedrijfsleven. Hartstikke handig, want ze helpen je sneller en slimmer te werken. Maar het brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Daarom is het beheren van deze apparaten belangrijker dan ooit. Mobile Device Management (MDM) is daarvoor de oplossing. Maar wat is het precies, wat kun je ermee en voor welke branches is het interessant? Dat lees je hier.  

Wat is Mobile Device Management?  

Mobile Device Management wordt vaak afgekort als MDM. Het is een technologie waarmee organisaties de mobiele apparaten die zij gebruiken kunnen beheren en beveiligen. Dat omvat smartphones en tablets, maar ook handscanners en andere bedrijfsspecifieke apparatuur. Alle apparaten die toegang hebben tot bedrijfsbronnen, kun je koppelen aan MDM. Vanuit een centrale online portal hebben IT-beheerders controle over deze apparaten. Ze kunnen deze op afstand configureren en beveiligen, en bij problemen snel ingrijpen.  

Wat kun je met MDM?  

Mobile Device Management is een veelzijdig product waarmee bedrijven diverse taken kunnen uitvoeren. Dit varieert van het op afstand installeren en bijwerken van apps en het beheren van e-mailinstellingen tot het aanpassen van een achtergrond op een apparaat. Maar je gebruikt MDM ook voor serieuze zaken zoals het beveiligen van gegevens en het op afstand vergrendelen of wissen van een apparaat bij verlies of diefstal. Met MDM houd jij als organisatie de controle over wat er met jouw mobiele apparaten gebeurt en kun je een consistent beveiligingsbeleid doorvoeren.

Waarom heb je MDM nodig?  

Steeds meer bedrijven zijn afhankelijk van mobiele apparaten voor hun dagelijkse werkzaamheden. Ondertussen ontwikkelt mobiele technologie zich supersnel en is het moeilijker dan ooit om bij te blijven. Nieuwe apparaten uitrollen, OS-updates doorvoeren, alles tot in de puntjes beveiligen, wet- en regelgeving naleven en het aanschaffen van nieuwe apparaten zijn een enorme complexe en tijdrovende klussen. Met Mobile Device Management wordt deze klus eenvoudiger en overzichtelijker en kun je het bovendien gemakkelijk op afstand regelen terwijl jouw team op locatie door kan blijven werken. Daarmee bespaar je dus niet alleen tijd en geld, het zorgt ook voor een verhoogde veiligheid van jouw bedrijfsgegevens en meer werkplezier bij werknemers die niet voor elk wissewasje langs de IT-afdeling hoeven.  

Voor welke branches is Mobile Device Management interessant?  

MDM is relevant voor bijna elke branche, en specifiek voor bedrijven die intensief werken met mobiele apparaten. Denk aan bedrijven die werken in de gezondheidszorg, het onderwijs, transport en logistiek, detailhandel, overheid, monteurs die op locatie werken, het openbaar vervoer en meer. In principe kan elke organisatie die mobiele apparaten gebruikt voor zakelijke doeleinden baat hebben bij MDM. Dat zijn niet alleen grote bedrijven, als er meer dan 10 personen binnen jouw organisatie werken met een mobiel apparaat, is Mobile Device Management al interessant.

Makkelijk mobiel met MDM van Scolutions

Zoals je leest, is Mobile Device Management een essentiële tool in het moderne bedrijfsleven. Of het nu gaat om het waarborgen van de veiligheid van gevoelige gegevens of het simpelweg efficiënter maken van het apparaatbeheer: MDM kan een groot verschil maken. Scolutions kan je helpen met een eenvoudige en goede MDM-oplossing, ongeacht met welke mobiele apparaten je werkt.  

Nieuwsgierig geworden of zin om meteen aan de slag te gaan? Neem vrijblijvend contact met ons op om te ontdekken wat MDM voor jou kan betekenen of lees hier meer over Mobile Device Management van Scolutions.

Neem contact op

Klaar voor de volgende stap in mobiliteit?

Neem contact op en ontdek hoe Scolutions
jouw visie kan omzetten in een
concrete digitale strategie.