Feb 4, 2024

Wat zijn Managed Mobility diensten?

In deze blog lees je waarom het beheer van mobiele apparaten zo’n uitdaging is, wat Managed Mobility diensten zijn en hoe ze je kunnen helpen.

Wat zijn Managed Mobility diensten?
Abonneer op onze e-mailnieuwsbrief - Scolutions

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates.

Thanks for joining our newsletter.
Oops! Something went wrong.

Mobiele apparaten zijn zo’n groot onderdeel van ons dagelijks leven, dat we het huis niet verlaten zonder. Voor bedrijven zijn ze minstens zo nuttig, zeker nu we steeds vaker zonder laptop werken. Veel bedrijven zien de voordelen van mobiel werken, maar komen er ook achter dat het de nodige uitdagingen met zich meebrengt en best een complexe operatie kan zijn om alles goed te laten functioneren. Daarom schakelen zij Managed Mobility diensten in. In deze blog lees je waarom het beheer van mobiele apparaten zo’n uitdaging is, wat Managed Mobility diensten zijn en hoe ze je kunnen helpen.  

Waarom is het beheer van mobiele apparaten zo moeilijk?

Als je als consument een nieuwe telefoon nodig hebt, ga je naar de winkel en kies je er eentje uit. Voor bedrijven is dat minder makkelijk, omdat zij met veel meer factoren rekening moeten houden. Het beheer van mobiele bedrijfsapparaten is zo complex om de volgende redenen:  

 • Expertise
  Tientallen jaren concentreerde de IT-afdeling zich vooral op vaste (Windows) computers. Met de komst van mobiele apparaten op de werkvloer is de markt flink uitgebreid. Er zijn verschillende apparaten, besturingssystemen, applicaties en beveiligingsuitdagingen. Lang niet alle organisaties beschikken over de juiste expertise voor al die verschillende toestellen.  
 • Schaal en logistiek
  Voor het hele bedrijf geschikte mobiele apparaten uitzoeken, kopen, inrichten en daarna per persoon uitdelen is een immense klus. En als dat eenmaal is gelukt, zit je nog vast aan de dagelijkse support, beheer, tracking en recycling van apparaten. Je kunt je voorstellen dat deze operatie dubbel zo’n grote uitdaging wordt als medewerkers ook nog eens niet op de zaak werken.  

Wat zijn Managed Mobility diensten en hoe kunnen ze helpen?

Bedrijven die Managed Mobility diensten aanbieden zijn gespecialiseerd in de technologie, tools en kennis die bedrijven nodig hebben om het mobiele vraagstuk goed in te richten. Zij kunnen je helpen met de volgende punten:  

 • Adviseren
  Veel organisaties gaan enthousiast van start met mobiele oplossingen in het bedrijf, maar komen er na een poosje achter dat de resultaten toch tegenvallen. Werknemers zijn niet tevreden, er zijn problemen met apparaten, de infrastructuur is een helse klus en de boel functioneert niet optimaal. Managed Mobility diensten hebben de expertise in huis om je hierbij te helpen. Zij hebben een jarenlange ervaring en kunnen vertellen waar de valkuilen zitten, hoe je die kunt vermijden en hoe je alles dan wél optimaal inricht.  
 • Aanschaffen
  Managed Mobility diensten kunnen je helpen met de aanschaf van apparaten. Zij werken samen met hardware leveranciers en kunnen voor een aantrekkelijke prijs gepaste hardware aanbieden. Vaak richten ze de apparaten meteen goed voor je in, zodat je ze kant-en-klaar krijgt aangeleverd.  
 • Beheren
  Met Mobile Device Management beheer, beveilig, update en controleer je alle mobiele apparaten in jouw bedrijf. Managed Mobility diensten kunnen je helpen met het inrichten van MDM of het beheer zelfs helemaal van je overnemen. Zo zijn jouw toestellen altijd up-to-date, veilig en goed geconfigureerd. Ze bieden support aan werknemers die hulp nodig hebben met hun toestel en kunnen ten alle tijden in de gaten houden waar jouw mobiele apparaten zich bevinden. Bij diefstal of verlies worden apparaten eenvoudig geblokkeerd.  
 • Reparatie en vervanging
  Gaat een apparaat kapot of moet het vervangen worden? Managed Mobility diensten kunnen snel en kosteloos apparaten repareren of nieuwe toestellen leveren. Zo blijft de downtime beperkt en kunnen werknemers snel weer aan de slag.  

Manage jouw Mobility

Managed Mobility diensten beschikken over de benodigde expertise om jouw bedrijf te helpen met het mobiele vraagstuk. Als je alles in één keer goed inricht, bespaar je een hoop tijd en geld. Je voorkomt dat apparaten achter in de kast belanden en teleurstelling bij werknemers. Het is dus vaak de moeite waard om te investeren in een Managed Mobility dienst.  

Benieuwd wat Scolutions voor je kan betekenen op het gebied van Managed Mobility? Neem vrijblijvend contact met ons op.  

Neem contact op

Klaar voor de volgende stap in mobiliteit?

Neem contact op en ontdek hoe Scolutions
jouw visie kan omzetten in een
concrete digitale strategie.